Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1

Αναφιώτικα, Πλάκα.


Η Αθήνα όπως φαίνεται από τα Αναφιώτικα.
(Για να δείτε μεγαλύτερες τις εικόνες, κάντε κλικ επάνω τους)

2 σχόλια:

bilsot είπε...

Η "τέχνη" στην πανοραμική φωτογραφία - πιστεύω - είναι να προσφέρεις στο θεατή της διαδοχικά βάθη πεδίου με διαφορετικό θέμα στην ενός θέματος φωτό σου.
Αυτό, σε συνδιασμό με το παιχνίδι των χρωμάτων και των φωτοσκιάσεων, δίνει την τελική εντύπωση.
Η Αθήνα , υπό πολλές γωνίες , το καταφέρνει. Το παληό και το νέο. Το ψηλό και το κοντό κτίσμα.

Πρόσεξε λίγο την ευθυγράμμιση του ορίζοντα, βασικό για μένα, για να μη "γέρνει" η φωτό, (το ίδιο γίνεται και στον ορίζοντα, στις θαλασσινές φωτό συνήθως).

Dimitris Kalatzis είπε...

Για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ για τα ουσιαστικά - δημιουργικά - σου σχόλια! Όσον αφορά τους στραβούς ορίζοντες τώρα. Είναι φυσικό και όσο και να προσέξει κανείς, δεν θα καταφέρει να έχει κατά την λήψη εντελώς ίσιο ορίζοντα. Γι αυτό υπάρχει το photoshop. Βάζεις έναν κανόνα (Guide) και περιστρέφεις την εικόνα όσο χρειάζεται. Αυτό όμως όταν έχεις να κάνεις με θάλασσα που ο ορίζοντας πρέπει να είναι ευθεία γραμμή. Στην περίπτωση των φωτογραφιών αυτών όμως δεν νομίζω πως ισχύει, διότι ο Λυκαβηττός είναι λόφος και είναι λίγο πιο ψηλός από τον υπόλοιπο ορίζοντα... Μπορώ να περιστρέψω τις εικόνες, αλλά ο Λυκαβηττός δεν θα είναι πια λόφος, αλλά ίσος με το επίπεδο της θάλασσας στα δεξιά των εικόνων. Επίσης τα κτίρια δεν θα δείχνουν κάθετα, αλλά θα γέρνουν.